Tartaar van tomaat

on

Het doel van dit recept is om de tomaat in het zonnetje te zetten!

Dat de tomaat veelzijdig is, wisten we al. Maar wist je ook dat je er een ontzettend mooi en makkelijk gerechtje van kan maken?

Steak tartare is enorm populair en staat vrijwel bij ieder restaurant op het menu. Deze tartaar van tomaat doet zeker niet onder voor de bekende variant van vlees of vis!

Ingrediënten

  • 5 grote pommedori of roma tomaten
  • 2 lente uitjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
  • 1 bol mozzerella
  • 50 ml olijolie
  • 1 grote bos basilicum
  • Zout en peper

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Mengkom
  • Steekring voor presentatie (optioneel)
  • Staafmixer

Bereiding

Vul de pan met water en breng deze aan de kook.

Snij met een scherp mes een kruisje aan de bolle kant van de tomaat. Dompel vervolgens de tomaten 10 seconden onder in het kokende water.

Haal de tomaten uit het kokende water en dompel ze gelijk onder in het koude water, om het garingsproces te stoppen.

Ontvel de tomaten en leg ze apart.

Maak de lente ui schoon en hak deze zo fijn mogelijk. Leg ze in een grote mengkom. Voeg vervolgens de kappertjes en pijnboompitten toe.

Halveer de tomaten en haal het vruchtvlees er uit met een lepel. Snij er vervolgens kleine blokjes van en voeg deze bij de lente ui, kappertjes en pijnboompitten. Meng alles goed door.

Schenk de olijolie in een hoge kom en voeg de basilicum toe. Het is niet nodig om de steeltjes te verwijderen.

Meng de olie en basilicum met gebruik van de staafmixer, tot een glad mengsel.

Breng de tartaar op smaak met de basilicumolie, zout en peper.

Tijd om het bord op te maken!

Plaats 3 tot 4 eetlepels van de tartaar op een bord, eventueel met hulp van een steekring. Leg er voorzichtig een paar “plukjes” mozzerella op. Maak het gerecht af met nog wat extra druppels basilicumolie en smullen maar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s