Gevulde aubergines

In de Spaanse supermarkt kwamen we geweldig mooie aubergines tegen. Dus die moesten we meenemen, maar wat gingen we er mee maken? We herinnerde ons een gerecht dat we jaren geleden, hoe toevallig, in Spanje hebben gegeten.

Gevulde aubergines met ham en kaas, berenjenas con jamon y queso. Hieronder onze versie hier van!

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • Halve ui
  • Olijfolie
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 350 ml melk
  • 100 gr geraspte kaas
  • 4 plakjes gekookte ham

Benodigdheden

  • Grote ovenschaal
  • Koekenpan
  • Oven
  • Steelpan

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Halveer de aubergines, over de lengte en lepel het vruchtvlees er zo veel mogelijk uit.

Leg de uitgeholde aubergines in een ovenschaal, besprenkel ze met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Zet de schaal in de oven, voor ongeveer 30 minuten tot alle groente zacht zijn.

Zet ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en doe er een scheutje olijfolie in.

Hak de ui en het vruchtvlees van de aubergines fijn en voeg deze toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout en laat dit 15 minuten rustig bakken.

Zet een steelpannetje op middelhoog vuur en voeg hier de boter aan toe. Let op dat de boter niet bruin wordt. Als de boter gesmolten is, kan de bloem er aan toegevoegd worden. Roer dit alles door met een pollepel.

Laat de bloem op zacht vuur garen. Na een paar minuten kan de melk beetje voor beetje toegevoegd worden. Meng goed met een garde, zo voorkom je klontjes. Laat de saus nog 5 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout en peper.

Snij ondertussen de plakjes ham in kleine blokjes en voeg deze als laatste toe aan de bechamelsaus.

Als de saus klaar is, kan deze worden toegevoegd aan de groente in de koekenpan. Meng dit alles goed door.

Haal de uitgeholde aubergines uit de oven en schep voorzichtig de vulling er in.

Verdeel de geraspte kaas over de gevulde aubergines en zet de ovenschaal terug in de oven. Zet de oven op de grillstand. De aubergines zijn klaar als er een mooi goudbruin korstje op zit.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s