Pita lamkoftë

Zin in iets lekkers, maar wel verantwoord? Dan is dit recept iets voor jou. De volkoren pita is gevuld met een heerlijke lamkoftë, salade en een frisse yoghurt munt saus.

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 volkoren pita broodjes
  • 500 gram lamsgehakt
  • 2 sjalot
  • 15 gram verse peterselie
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1/2 teen knoflook geperst
  • 3 takjes verse munt
  • 2 tomaten
  • rucola

Benodigheden
Oven

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C

Pel en snipper de sjalot en hak de peterselie fijn.

Meng het gehakt met de sjalot, peterselie, komijn, kaneel en paprikapoeder. Voeg peper & zout toe naar smaak. Verdeel het gehakt in 8 porties en vorm er langwerpige balletjes van

Plaats de koftë op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met olijfolie. Bak 12-15 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.

Voor de yoghurt munt saus pers je een half teentje knoflook en hak je de munt fijn. Meng de yoghurt met de knoflook en munt. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Als laatste snijd je de tomaten in blokjes en meng met rucola.

Snijd de pitabroodjes open en besmeer met de yoghurt munt saus, vul met een schep salade en 2 koftës.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s