Bolillos (Mexicaanse broodjes)

Deze broodjes zijn verreweg de populairste broodjes in Mexico en dat snappen wij wel! Heerlijk zacht van binnen en een knapperige korst van buiten, what’s not to love?

Maak er een heerlijke sandwich van met ham, refried beans en augurk of serveer ze bij een stoofschotel of soep. Eigenlijk passen ze overal bij.

Vers gebakken broodjes blijven niet heel lang goed, dus we raden aan ze dezelfde dag te eten.

Ingrediënten

  • 500 gr bloem
  • 14 gr droge gist
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 300 ml warm water

Benodigdheden

  • Keukenmachine met deeghaak
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Bereiding

Doe 300 ml warm water in een kom, samen met de suiker en de gist. Wij hebben gewoon warm water uit de kraan gebruikt. Zet het even apart en ga verder met de droge ingrediënten.

Doe in de mengkom van de keukenmachine de bloem en het zout.

Zet de keukenmachine op de laagste stand en meng het even kort door. Voeg vervolgens langzaam het water toe en laat de machine 10 minuten kneden.

Heb je geen keukenmachine? Kneed dan alles goed met de hand, totdat je een elastisch en glad deeg hebt.

Bestrooi een grote kom met een beetje bloem en doe de deegbal er in. Strooi aan de bovenkant ook een beetje bloem en dek af met een schone theedoek of een stuk huishoudfolie. Het deeg kan nu voor de eerste keer rijzen.

Haal het deeg uit de kom als het in maat verdubbeld is. Dit duurt ongeveer 30 tot 50 minuten.

Kneed het kort door, verdeel in 8 gelijke stukken en maak er bolletjes van.

De mooie vorm krijg je door met je handen aan de buitenkant een beetje druk uit te oefenen. Snij met een scherp mes een snee in de bovenkant van de broodjes.

Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en dek weer af met een theedoek of huishoudfolie. Het deeg kan nu voor de laatste keer rijzen.

Verwarm de oven voor op 230 °C.

Na 20 minuten rijzen zijn de broodjes klaar om de oven te gaan.

Bak de broodjes in ongeveer 10 minuten af. Twijfel je of de broodjes klaar zijn? Klop op de onderkant van het broodje. Klinkt het hol? Dan zijn de broodjes klaar!

Laat de broodjes nog 10 minuten even rusten. Eet smakelijk!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s