Flammkuchen met blauwe kaas, appel en spekjes

Perfect voor een vrijdagavond, een flammkuchen met een frisse basis van creme fraiche. De zoete geraspte appel past perfect bij de pittige blauwe kaas en zoutige spekjes. In één woord.. genieten!

Ingrediënten 2-3 personen

  • 1 rol flammkuchendeeg (vers)
  • 125 gr creme fraiche light
  • 1/2 rode ui
  • 80 gr gerookte spekjes
  • 1 appel
  • 50 gram blauwe ader kaas

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Oven
  • Rasp

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Neem het flammkuchendeeg uit de koelkast. Halveer, pel en snijd de ui in dunne halve ringen. Rasp de appel grof en verkruimel de blauwe kaas.

Rol het flammkuchendeeg met het bakpapier over een bakplaat uit. Verdeel de crème fraîche over de bodem, houd daarbij 1cm van de rand vrij. Bestrooi met de blauwe kaas en spekjes.

Verdeel als laatste de geraspte appel en de uienringen over het deeg. Bak de flammkuchen 20 á 25 minuten in de oven totdat de randjes goudbruin zijn en de deegbodem gaar is.

Serveer de flammkuchen met een frisse salade en friday night dinner is ready!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s