Romige Maissoep

Op de site staan al veel varianten van soep en deze mag wat ons betreft niet ontbreken! Deze heerlijk romige en rijke soep is een maaltijd op zich. Maak hem af met een beetje zure room en pico de gallo en smullen maar.

Ingrediënten

  • 2 blikken maïs
  • 20 gr boter
  • 1 ui, fijn gehakt
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • Halve liter kippenbouillon
  • Halve liter volle melk
  • 2 eetlepels bloem
  • Zout en peper

Bereiding

Smelt de boter in een soeppan op middelhoog vuur en voeg de ui en de knoflook toe. Fruit het voor ongeveer 5 minuutjes aan, totdat de ui en knoflook zacht zijn.

Voeg de maïs en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat de soep 15 minuutjes zachtjes pruttelen.

Meng ondertussen de melk en de bloem met een garde en voeg toe aan de soep. Laat het nog eens 5 minuutjes zacht pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer helemaal fijn. Je kunt hier uiteraard ook een blender voor gebruiken. Wil je de soep helemaal fijn hebben? Zeef dan de soep door een fijne zeef.

Breng de soep op smaak met zout en peper en hij is klaar om te serveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s