Aziatische kippensoep

Zoals jullie nu misschien al weten… wij houden van soep! Een van onze favoriete is deze Aziatische kippensoep. Ziek, zwak of misselijk? Deze soep kikkert je gegarandeerd op!

Het is een heerlijk hartige en smaakvolle soep en hij staat ook nog eens snel op tafel. Wil je er een maaltijdsoep van maken? Voeg dan noedels of dumlings toe.

20180917_1840181

Ingrediënten

  • 2 liter water
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 2 eetlepels soja
  • 1 theelepel sesamolie
  • Gember (ongeveer 3 cm)
  • Rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kippenbouten
  • Lente ui
  • Paksoi

Bereiding

Zet een grote soeppan op middelhoog vuur en doe het water samen met de kippenbouten en de bouillonblokjes.

Voeg vervolgens een halve rode peper, twee tenen knoflook (met schil), de sojasaus, de sesamolie en de gember toe. Als de gember vers is hoeft deze niet schoongemaakt te worden. Is de gember niet vers, maak het dan eerst even schoon.

Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur iets lager. Laat de soep een half uurtje pruttelen, totdat de kip gaar is.

Wanneer de kip gaar is, haal je deze uit de pan en mag deze even afkoelen.

Snij de paksoi in grove stukken en hak de lente ui en de overgebleven rode peper.

Giet de soep af en zet de soep terug op het vuur.

Pluk de kip en voeg deze weer toe aan de pan, samen met de paksoi en de taugé. Kook het geheel nog 2 minuten door.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de lente ui en de rode peper.

Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s