Oeuf Cocotte

on

Een simpel maar heerlijk gerechtje voor de speciale ontbijtjes. Oeuf Cocotte.

De superdeluxe variant van het gekookte eitje, maar nog steeds heel eenvoudig te bereiden.

Wij hebben de Oeuf Cocotte dit keer gemaakt met stukjes uitgebakken bacon, maar je kunt hier ook gerookte zalm voor gebruiken. Vervang dit voor zongedroogde tomaatjes om het gerecht helemaal vegetarisch te maken.

Kijk hieronder voor het recept!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 4 eitjes
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 3 plakken bacon
  • 2 sneetjes rustiek brood
  • Peper en zout

Voor dit recept heb je ook twee ovenbestendige bakjes nodig.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij mooie soldaatjes van de boterhammen en rooster ze ongeveer 10 minuten in de oven, totdat ze goudbruin zijn. Draai ze halverwege even om.

Zet ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de bacon uit. Wanneer de bacon helemaal uitgebakken is, haal je ze uit de pan en hak je het in fijne stukjes.

Verdeel de creme fraiche over de bodem van de ovenschaaltjes en breng dit om smaak met de bieslook en een beetje peper en zout.

Breek vervolgens de eitjes boven de schaaltjes. Breng ook dit weer op smaak met een beetje zout en peper.

Zet de bakjes in de oven, totdat het eiwit gestold is. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Maar dit is erg verschillend per oven, dus hou het goed in de gaten. Het eiwit moet net gaar zijn en het eigeel moet nog lekker zacht zijn.

Sprinkel de bacon over de ovenbakjes en serveer met de soldaatjes. Dippen maar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s