Koolsla

on

Dit fijne gerecht is overgewaaid vanuit Amerika en is inmiddels bijna niet meer weg te denken bij de Nederlandse barbecue-avondjes. In de meeste Amerikaanse recepten wordt erg veel mayonaise gebruikt, waardoor het niet echt een mager gerecht is. Wij hebben de mayonaise deels vervangen voor Griekse yoghurt, net zo smaakvol maar vele malen minder vet.

Tip: doe de koolsla op de hamburger, in plaats van de normale sla en tomaat. Weer eens wat anders en verrukkelijk!

Ingrediënten

  • 250 gr geraspte spitskool (of een andere witte kool)
  • 100 gr geraspte wortel
  • Jalapeño peper (naar smaak)
  • 2 volle eetlepels mayonaise
  • 2 volle eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepes witte wijn azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding

Doe de yoghurt, de mayonaise, de azijn en de olijfolie in een schaaltje en meng alles goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Snij de jalapeño peper fijn, of laat weg als je het te pittig vind.

Doe de geraspte kool, de geraspte wortels en jalapeño peper in een grote kom en voeg de dressing toe. Hussel alles goed door, zodat alle groenten bedekt zijn met de dressing. Dek de kom af met folie en zet in de koelkast, minimaal een uur maar een hele nacht is het lekkerst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s