Bosvruchtenjam

on

Het is weer zomer en dat betekend dat er weel volop fruit te krijgen is. En wat kan je doen om er de rest van het jaar van te kunnen genieten? Jam maken!

Met dit recept kan je twee potten maken. Zorg er voor dat je potten goed schoon zijn, zo blijft de jam maanden goed. Wij hebben dit keer verschillende bosvruchten gebruikt, maar je kunt ook kiezen voor aarbeien, frambozen, blauwe bessen, abrikozen, wat je maar lekker vind.

Ingredienten

  • 500 gr bosvruchten
  • 500 gr geleisuiker
  • 1 theelepel citroensap

Bereiding

Maak het fruit schoon en hak in grove stukken. Heb je liever fijne jam? Pureer het fruit dan met een staafmixer.

Doe het fruit, de suiker en het citroensap in een hoge pan. Breng het geheel, op matig vuur, aan de kook.

Laat de jam 5 minuten rustig pruttelen, terwijl je aan het roeren bent.

Na 5 minuten kan je de potten met de jam vullen, laat de jam een klein beetje dkoelen. Sluit vervolgens de potten daarna goed.

Zo simpel is het!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s