Patat van zoete aardappel

Het is altijd leuk om iets gezonds én lekker te maken, toch?

Dit keer hebben we de oude vertrouwde frietjes een kleine make-over gegeven, namelijk patat van zoete aardappel!

Zoete aardappel zit bomvol vitamine A en C, calcium, magnesium en er zitten ook nog eens heel veel anti-oxidanten en vezels in.

Echt een aanrader en een hit bij zowel de kleine als de grote maagjes. Zacht en smeuïg van binnen en lekker crispy van buiten.

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels (oranje)
  • Olijfolie
  • Zout
  • Chilipoeder (paprikapoeder voor minder pit)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de aardappels en snij er frieten van 1 × 1 cm van.

Verdeel de frieten over een, met bakpapier bekleedde, bakplaat.

Sprenkel er een ruime eetlepel olijfolie overheen en breng op smaak met het zout en de chilipoeder. Hussel de frieten goed door elkaar, zodat alles is bedekt met de olie en de kruiden. Verdeel vervolgens de frieten weer netjes over de bakplaat.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar. Schep halverwege even door.

Succes gegarandeerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s