Spinazie pannekoeken

on

Zo afentoe is het best moeilijk om de kinderen genoeg groente te laten eten. Maar met deze HULK- pannekoeken kost het geen enkele moeite!

Je kunt ze vullen met nog meer groente, zoals gebakken champignons, courgette, paprika etc. Of vullen met ham en kaas. Voor ieder wat wils!

Ingrediënten

  • 150 gr spinazie
  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • Een hand verse basilicum
  • Een hand verse peterselie
  • 100 gr bloem
  • Peper en zout

Bereiding

Doe de spinazie, melk, eieren, basilicum en de peterselie in een hoge maatbeker. Voeg er een flinke snuf zout en peper aan toe en pureer het helemaal glad met een staafmixer. Je kunt ook een blender gebruiken.

Doe de bloem in een mengkom en voeg het spinaziemengsel er aan toe. Meng alles glad met een garde.

Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan goed heet is voeg je een soeplepel beslag toe aan de pan. Draai de pan een paar keer rond, zodat je een mooie, dunne pannekoek krijgt.

Bak de pannekoek ongeveer 2 a 3 minuten per kant, totdat deze helemaal gaar is. Haal de pannekoek er uit en houd warm. Wij hebben de pannekoeken hiervoor op een bord in een oven van 60 °C gezet.

Van deze hoeveelheid beslag kan je 4 pannekoeken bakken.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s