Saffraan risotto met venkel en asperges

Er gaat niets boven een goede risotto. Onze variant met saffraan, citroen en venkel is perfect voor de zomer. Risotto kan soms lastig zijn om te maken, de beste tip die wij kunnen geven is om te kiezen voor risotto rijst van goede kwaliteit.

Ingrediënten

2 personen

  • 200 gr risotto rijst
  • 1 grote ui
  • 800 ml groentebouillion
  • 1 glas witte wijn
  • 1 venkel
  • 250 gr groene asperges
  • 1 citroen
  • 5 gram saffraan
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper & zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C.

Snijd de ui in halve ringen en zet een pan op middelhoog vuur. Snijd de venkel in de partjes en verwijder ongever 3 cm van de onderkant van de asperges. Rasp de citroenschil en zet apart.

Meng de venkel en asperges met olijfolie en 1 theelepel citroenschil en leg op een bakplaat. Zet in de oven totdat de groente beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten.

Fruit de ui in een scheut olijfolie voor 2 à 3 minuten en voeg daarna de risotto rijst toe. Meng alles goed door zodat alle korrels bedekt zijn met olie en blus af met de wijn.

 

Zodra de wijn is opgenomen door de korrels voeg je een lepel bouillon toe, blijf constant roeren. Herhaal deze stap totdat alle bouillon is opgenomen. Voeg eventueel peper en zout toe naar smaak.

Voeg nu de parmazaanse kaas toe en zet het vuur uit. Dek de pan af en laat ongeveer 5 minuutjes rusten.

Serveer de risotto met de groente uit de oven, een schijfje citroen en parmazaanse kaas.

Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s