Saté spiesjes

Iedereen houdt van lekkere saté, toch? Je kunt hem van kip maken of van hamlappen. En als je er echt een feestje van wil maken, maak je hem van varkenshaas!

Welk stukje vlees je ook gebruikt, het lekkerste wordt de saté als je het vlees een dag laat marineren.

Ingrediënten

  • 1 kilo varkenshaas
  • 4 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 100 ml Ketjap manis (conimex)
  • Een scheut olijfolie
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 laurierblad
  • 1 tl gemberpoeder
  • Een scheut droge sherry of witte wijn
  • Zout en peper

Bereiding

Snij het vlees in blokjes van ongeveer 3 cm en doe ze in een grote kom.

Pel en snij de ui in halve ringen. Pel de knoflook en snij fijn.

Voeg alle ingredienten toe aan het vlees en schep alles goed door. Het vlees moet helemaal bedekt zijn met het mengsel. Als het te droog is kan je wat extra ketjap toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.

Sluit de kom goed af met een deksel of folie en zet het in de koelkast.

Schep afentoe even door.

Laat het minimaal 2 uur in de koelkast staan. Maar het lekkerste wordt het vlees als je het de hele nacht laat staan.

Haal het vlees ongeveer een uur voordat je het wil gaan bereiden uit de koelkast. Rijg het vlees aan satéprikkers en leg ze op de barbecue. Bak het vlees gaar in ongeveer 7 minuten per kant.

Tip: leg de satéprikkers eerst even in een bak met water, zodat ze niet in de brand vliegen op de barbecue.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s