All American knoflookbrood

Misschien hebben jullie het al gemerkt, maar we zijn in de barbecue-stemming!

Nog een gerecht wat eigenlijk niet mag ontbreken bij de volgende barbecue, is dit heerlijke knoflookbrood. Een echt Amerikaans recept, niet echt mager maar wel erg lekker!

Dit recept is eenvoudig voor te bereiden en het is ook nog eens makkelijk om voor veel personen te maken. Wij zijn ook niet niemand tegengekomen die het niet lekker vond. Geen reden meer om dit weekend niet al je vrienden uit te nodigen voor een barbecue.

Ingrediënten

  • 1 stokbrood, het liefst van een dag oud
  • 125 gr roomboter
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el knoflookpoeder
  • 2 bolletjes mozzarella
  • Peper en Zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Smelt de boter in een pannetje en meng de gedroogde oregano en de knoflookpoeder er door heen. De boter mag niet verkleuren, het moet alleen smelten, zet het vuur dus niet te hoog. Breng het mengsel op smaak met peper en zout (een snufje chilipoeder is ook heel lekker).

Snij het stokbrood in 4 gelijke stukken en snij deze vervolgens in de lengte doormidden, zoals op de afbeelding.

Verdeel het stokbrood op een bakplaat en smeer ieder broodje ruim in met het botermengsel. Plaats de bakplaat in de oven en bak het brood tot deze licht getoast is.

Haal de bakplaat weer uit de oven en verdeel de mozzarella over de broodjes. Besmeer vervolgens met het laatste beetje van het botermengsel. Zet de bakplaat weer terug in de oven, totdat de kaas helemaal gesmolten is. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Aanvallen maar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s