Sisterfood Spicemix

Het barbecueseizoen is weer losgebarsten, dus leek het ons een geschikt moment om jullie het recept te geven van onze dry rub. Met deze rub maak je van ieder stukje vlees op de barbecue een succesverhaal, gegarandeerd!

Wrijf je vlees er mee in en leg het op de grill en bak het zoals je dat normaal ook zou doen. Je stukje kip is omgetoverd tot een echte smaakbom.

Je kunt de rub ook gebruiken voor alles wat je low en slow wil koken op de barbecue, bijvoorbeeld pulled pork. Tip: gebruik de dry rub samen met deze marinade!

Dit recept is voor een vrij grote hoeveelheid, bewaar het in een wekpot of een afgesloten plastic bakje en je hebt er de hele zomer plezier van.

Het is ook leuk als kado te geven aan een barbecue-fan!

Ingrediënten

  • 3 el zout
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 el uienpoeder
  • 2 el knoflookpoeder
  • 2 el gedroogde oregano
  • 1 el vers gemalen zwarte peper
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker

Bereiding

Voeg alle ingrediënten bij elkaar en meng goed.

Doe het mengsel in een wekpot of in een afsluitbare bak. Zet het op een donkere koele plek en get blijft maanden goed.

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s