Shaslicks

Het barbecueseizoen is geopend! En dat vieren we met shaslicks. Ontzettend leuk om te maken en schandalig lekker.

Ingrediënten

  • 3 varkenshaasjes
  • 6 el ketjap
  • 3 el sojasaus
  • 2 tenen knoflook
  • 2 paprika’s
  • 2 uien
  • 1 stuk zuurkoolspek
  • 0,5 el paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding

Snij de varkenhaas in kleine blokjes, van ongeveer 2 x 2 cm en leg ze in een ovenschaal.

Hak de knoflook fijn en voeg samen met de ketjap, de sojasaus, een scheut olijfolie en de paprikapoeder toe aan het vlees. Breng op smaak met zout en peper en laat het vlees even staan. Een uurtje of de dek het af en laat het een nachtje in de koelkast staan.

Snij de paprika in blokjes van 2 x 2 cm en snij de ui in parten.

Snij dunne plakjes van het spek.

Leg alles klaar om te beginnen met het rijgen van de shaslicks.

Prik aan ieder stokje een stukje ui, paprika, spek en een paar stukjes vlees.

Grill de shaslicks op de bbq in ongeveer 10 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s