Zalm op de huid gebakken met dille-roomsaus

on

Een topper voor de lente , een overheerlijk stukje zalm met een frisse dille-roomsaus. De gepofte tomaten en jonge krieltjes maken dit gerecht helemaal af.

Ingrediënten
4 personen

  • 4 stukken zalm (met huid)
  • viskruiden
  • bosje verse dille
  • 150 ml witte wijn
  • 150 ml visfond
  • 250 ml kookroom
  • 1 citroen
  • 500 gr cherrytomaten
  • 600 gr krieltjes
  • 4 tenen knoflook
  • olijfolie
  • zout & peper

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Het is niet nodig om de aardappelen te schillen, was ze goed en snijd doormidden. Doe de aardappelen in een ovenschaal schaal, voeg de ongepelde knoflooktenen toen en bestrooi met olijfolie, zout & peper. Zet de schaal in de oven voor 45 minuten.

Was ondertussen de tomaten en plaats in een ovenschaal. Bestrooi met olijfolie, zout & peper en zet in de oven.

Voor saus zet je een pan op het vuur en breng je de wijn, samen met de gesnipperde sjalot, aan de kook. Laat dit inkoken tot ongeveer de helft. Voeg nu de visfond toe en laat wederom voor de helft inkoken. Verwijder de sjalotjes met een schuimspaan of vergiet en voeg de kookroom toe.  Laat de saus zachtjes pruttelen tot dat deze voldoende is ingekookt. Als laatste voeg je de gehakte dille en gerapste citroenschil toe.

Dep de zalm droog en bestrooi met de viskruiden. Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de zalm op de huidzijde in de pan en dek af met aluminiumfolie af. Laat de zalm op laag vuur in 8-10 min. gaar worden.

Serveer de zalm met de cherrytomaatjes,krieltjes uit de oven en de overheerlijke saus!

Bon apetit!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s