Geroosterde tomaten

on

De lente zit in onze bol en we zijn aan het koken en bakken geslagen. Vandaag hebben we geroosterde tomaten gemaakt.

Ze zijn heerlijk met een stukje vis er bij, of voor bij het ontbijt op zondag. Als bijgerecht bij de barbecue zullen ze ook zeker niet misstaan.

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Balsamico
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij de tomaten doormidden en leg ze in een ovenschaal, met de opengesneden kant naar boven.

Schil en pers de knoflook en verdeel over de tomaten. Besprenkel de tomaten met de olijfolie, een beetje balsamico, de oregano en breng op smaak met zout en peper.

Zet de ovenschaal in de oven en bak de tomaten totdat ze zacht en geroosterd zijn. Dit duurt ongeveer 25 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s