Bieslooksoep

De lente is weer in aantocht!! En daar horen natuurlijk weer frisse, leuke en lichte gerechten bij, zoals deze bieslooksoep. Vol en kruidig van smaak, je zou bijna niet zeggen dat deze soep gezond voor je is. We hebben een gedeelte van de aardappels vervangen voor knolselderij, dit maakt de soep een stuk lichter. Ook geeft de knolselderij, de soep een heerlijk frisse smaak. Maak de avondmaaltijd compleet met onze bacontwisters of voeg wat gerookte kip toe.

Ingrediënten

  • 400 gr aardappelen
  • 400 gr knolselderij
  • 1,5 kippenbouillon
  • 1 bosje lente-uien
  • 1 bosje bieslook
  • 2 tenen knoflook
  • 6 el light kookroom
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Bereiding

Schil de aardappels en de knolselderij en snij er blokjes van. Maak de lente-uitjes schoon en snij in ringen. Pel de knoflook en hak fijn.

Verhit 1 el olijfolie in een soeppan en bak de aardappels, knolselderij, knoflook en lente-ui ongeveer 5 minuten.

Blus de pan af met de bouillon en laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de room en de bieslook toe en pureer de soep met de staafmixer fijn. Hou een klein beetje van de bieslook achter om te garneren.

Breng de soep op smaak met zout en peper en aanvallen maar.

Dit soepje is echt een aanrader!

Geef een reactie