Mexicaanse kip

Wij houden van kip, gebraden kip, gefrituurde kip, kipfilet op brood, kippensoep, geroosterde kip, maar ook van gemarineerde kip. En marineren hoef je helemaal niet lang te doen om je kippetje super veel smaak te geven. Je kunt het de hele nacht laten staan, maar een half uurtje is voldoende.

Dit recept is voor Mexicaanse kip en is perfect voor in een wrap of taco. Wij gebruiken kippendijen in plaats van kipfilet omdat er meer vet in het vlees zit. Hierdoor blijft het vlees veel sappiger tijdens het bakken. Ook is het veel smaakvoller dan een kipfiletje.

Dit recept is zo makkelijk dat je het eigenlijk geen recept mag heten!

Ingrediënten

  • 750 gr kippendijen (zonder bot)
  • 4 el olijfolie
  • 2 el appelazijn
  • 1 el chilipoeder
  • 1,5 el limoensap
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tl oregano
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl kaneel
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper

Bereiding

Doe de olijfolie, limoensap, de knoflook en alle kruiden in een grote plastic zak. Voeg de stukken kip toe aan de zak en doe de zak goed dicht. Wrijf met je handen over de zak totdat alle stukken kip onder de marinade zitten.

Leg de zak in de koelkast, het mag de hele nacht, maar een half uurtje is voldoende.

Verwarm een grillpan op middelhoog vuur of zet de barbecue aan!

Haal de kip uit de zak en schudt de meeste marinade er af, voordat je ze op de grill legt.

Leg de kip op de grill en bak ze gaar in ongeveer 4 a 5 minuten per kant.

Haal de kip van het vuur en laat ze even afkoelen voordat je ze in kleine stukjes snijdt.

Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s