Crème brûlée- cheesecakebars

Ja… je leest het goed: Crème brûlée-cheesecake-bars.

Deel crème brûlée en deel cheesecake en dat dan in een bar-vorm. Het is net zo lekker en zondig als het klinkt, dat beloven we jullie.

Ingrediënten

  • 200 gr bastognekoeken
  • 90 gr gesmolten boter
  • 700 gr roomkaas
  • 150 gr suiker
  • 3 el slagroom
  • 1 el vanillearoma
  • 125 gr zure room
  • 1,5 el bloem
  • 2 eieren

Bereiding

Maal de bastognekoeken fijn met de keukemachine en voeg hier de gesmolten boter bij. Meng alles goed door, zodat alle kruimels met de boter bedekt zijn.

Bekleed een bakvorm (20cm x 20cm) met bakpapier en stort de koekkruimels er in. Druk alles goed aan, totdat je een gelijkmatige bodem hebt. Zet de bodem in de koelkast en laat minimaal een half uur rusten.

Verwarm de oven voor op 180 °C

Doe de suiker, de vanille, de slagroom en de roomkaas in een kom en mix met een mixer glad. Voeg dan de zure room en de bloem toe en mix dit er goed door heen. Vervolgens mogen de eieren er één voor één bij, mix tot je een glad mengsel hebt.

Giet het mengsel over de bodem en zet het in de oven. Bak de cheesecake gaar in ongeveer 35 minuten.

Laat de cheesecake goed afkoelen en haal hem uit de vorm. Snij er mooie repen, bars, van en besprenkel met wat suiker. Met een gasbrander brand je de suiker totdat deze een mooie donkere karamelkleur heeft.

En dan mag je eindelijk aanvallen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s