Entrecote met tuinerwtjes

Zit je met smart te wachten op het voorjaar? Proef de lente met dit heerlijke gerecht!

Ingrediënten
4 personen

  • 350 gram kruimige aardappelen
  • 300 gram (verse) fijne tuinerwten
  • 4 takjes verse munt (fijngehakt)
  • 4 entecrotes
  • 8 trostomaten
  • roomboter / olijfolie
  • Zout & Peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 ºC. en haal het vlees uit de koelkast zodat het wat minder koud is wanneer je het gaat bakken.

Was de tomaten en dep ze droog, plaats in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Zet de tomaten in de oven voor ongeveer 20 a 30 minuten.

Schil de aardappel, snijd doormidden en was ze grondig. Laat de aardappelen koken in zout water en voeg 5 minuten voordat de aardappelen gaar zijn de tuinerwtjes toe en laat meekoken.

Zet ondertussen een koekepan op het vuur en dep het vlees droog. Bestrooi aan beide kanten met peper en zout. Laat de boter smelten in de pan en bak de entecrotes circa twee minuten per kant. Voor het lekkerste stukje vlees laat je de entecrotes minimaal 5 minuten laten rusten in aluminium folie.

Terwijl het vlees staat te rusten, giet je de aardappels en tuinerwtjes af en voeg je de fijgehakte munt toe. En dan is het een kwestie van stampen! Wij vinden het lekker als je de tuinerwtjes nog een beetje herkent, maar it’s up to you!

Serveertip: Trancheer het vlees en serveer op een mooi bord de puree met daarop het vlees en gepofte tomaten. Gebruik eventueel het vleesvocht als jus.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s