Havermout-appelkoeken

Misschien had je het al door, maar we zijn op de gezonde tour… Maar dat betekent niet dat we ons neerleggen bij smakeloze rijstwafels en een stukje komkommer!

Deze havermout-appelkoeken zijn heerlijk als snack, ook deze kan je goed in de vriezer bewaren en ontdooien als je zin iets lekkers hebt.

Ingrediënten

  • 150 gr havermout
  • 2 eieren
  • 2 grote rode appels
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 vanillestokje
  • Snuf zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Mix de havermout samen met de eieren glad in een keukenmachine en voeg de olie toe.

Rasp de appelen fijn en meng dit door het deeg. Voeg als laatst een snuf zout en de zaadjes van het vanillestokje toe en meng alles nog even goed door.

Bekleed een kleine ovenschaal of brownievorm (20 x 20 cm) met bakpapier.

Zet het in de oven en bak de koeken in ongeveer 45 minuten gaar.

Laat de koeken afkoelen en snij ze in stukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s