Very healthy bananenbrood

Gezond eten hoeft niet smaakloos te zijn, dat bewijst dit super lekkere bananenbrood maar weer eens. Er zit geen bloem of geen toegevoegde suiker, alleen een beetje honing, en toch kan je hier absoluut je zoetbehoefte mee vervullen!

Na het bakken laten we hem afkoelen en snijden we hem in plakken, verpakken we de plakjes en doen ze in de vriezer. Haal ze uit de vriezer, warm ze even op in de oven en je hebt een heerlijk ontbijtje of snack!

Net als met veel van onze andere recepten, kan je met dit recept veel variëren. Voeg bijvoorbeeld, op het einde, nog wat blauwe bessen of frambozen toe. Ook dadels of ander gedroogd fruit doen het erg goed in dit brood.

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 2 el honing
  • 150 gr amandelmeel
  • 50 gr pecannoten
  • 1 el vanillearoma (of 1 vers vanillestokje)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Haal de schil van de bananen en hak in grove stukken. Doe de bananen in een mengkom.

Hak de pecannoten grove en voeg samen met de rest van de ingrediënten bij de bananen.

Meng alles goed door met een mixer, totdat je een redelijk glad beslag hebt. Mix vooral niet te lang.

Vet een cakevorm in met een beetje olie. Gebruik hier voor geen olijfolie, dat geeft te veel smaak af.

Doe het beslag in de vorm en bak het brood in ongeveer 50 minuten gaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s