Ceviche

on

Een goede ceviche is zo ontzettend lekker. Het is licht, fris en je kan er van blijven eten.
Als je het in een restaurant ziet, lijkt het altijd zo ingewikkeld om zelf te maken, maar niets is minder waar. Het enige waar je voor moet zorgen, is dat de vis zo vers mogelijk is en je het direct voor het opdienen afmaakt.

Ben je niet zo goed in het fileren van vis? Vraag het dan aan de visboer.  Als alternatief voor zeebaars kan je ook kiezen voor garnalen, zalm of een stevige witvis.

Ingrediënten
4 personen

  • 400 gram zeebaarsfilet zonder huid (zo vers mogelijk)
  • 5 limoenen
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 1 bosje koriander
  • Zout & peper
  • Olijfolie

Bereiding

Maak de vis schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Bestrooi met zout en peper en zet apart.

Snijd ondertussen de ui en rode peper in fijne ringen en hak de koriander grof. De limoenen pers je uit en bewaar het sap.

Voeg de rode ui, rode peper en koriander samen met de limoensap en laat de marinade 5 minuten staan. 10 minuten voor het opdienen giet je de marinade over de vis. Door het zuur van de limoenen wordt de vis gaar en super mals.

Erg leuk om in een glaasje of op een houten plankje op te dienen. Maak het gerecht af met een beetje olijfolie en verse koriander.

Genieten maar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s