Paprikasoep

Hou jij ook zo van soep? Dan moet je deze echt proberen. Heerlijk als voorgerechtje, door de mooie kleur ziet het er ook nog eens spectaculair uit. Maak er bacontwisters bij en je hebt een hoofdmaaltijd!

Ingrediënten

  • 3 rode paprika
  • 1 pot geroosterde paprikas
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 winterpeen
  • 1 liter water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • Olijfolie

Bereiding

Pel de ui en knoflook en hak fijn. Maak de paprika schoon en snij deze in blokjes.

Haal de geroosterde paprika uit de pot en laat het vocht een beetje af lekken. Snij de geroosterde paprika ook in blokjes.

Maak de wortel schoon en snij in klein blokjes. Zelf hebben wij de wortel geraspt, dat gaat wat sneller!

Zet een soeppan op middelhoogvuur en doe er een scheut olijfolie in.

Doe de knoflook en de ui in de pan en fruit ongeveer 5 minuten aan. Voeg vervolgens de paprikapoeder toe en bak 2 minuutjes mee. Zo komen de smaken goed los.

Nu kan de rest van de groente in de pan, schep alles goed door en laat 15 minuten staan.

Verkuimel de bouillonblokjes boven de pan en voeg het water toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur wat lager. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.

Test of alle groente goed zacht zijn, door er met een vork in te prikken. Als de groente zacht zijn, kan je de soep met een staafmixer helemaal glad pureren. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Serveer deze soep met een scheutje kookroom of creme fraiche voor een extra touch. Of doe er een rode peper bij voor wat extra pit!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s