Croutons

on

Ken je dat? Vers brood gehaald en de helft belandt in de prullenbak omdat het oud geworden is. Stop! Niet weggooien! Maak er croutons van. Bruin brood, wit brood, waldkorn, ciabatta, het maakt niet uit. Je kunt overal croutons van maken.

Ingrediënten

  • Half brood
  • 1 teen knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

Snij het brood in blokjes en doe ze in een kom.

Pers de knoflook en doe dit bij het brood. Voeg vervolgens 1 a 2 el olijfolie toe en meng alles goed.

Zet een pan op middelhoog vuur en doe het brood in de pan.

Schud regelmatig en bak tot het brood knapperig is.

De croutons zijn in een luchtdicht bewaarbakje ongeveer 5 dagen te bewaren.

Gebruik de croutons voor in de soep of in salades.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s