Steak sandwich met truffel mayonaise

Weet je het nog? Biefstuk op brood? Heerlijk, maar wel een beetje ouderwets. De hoogste tijd om deze klassieker in een modern jasje te steken.

Ingrediënten

  • 1 ciabatta
  • 2 biefstukken
  • 2 uien
  • 1 el kappertjes
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • Truffelmayonaise
  • Rucola
  • Balsamicoazijn

Bereiding

Bak de ciabatta af en laat een beetje afkoelen. Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op temperatuur komen.

Schil de ui en snij deze in fijne ringen. Gebruik een kaasschaaf of dunschiller om mooie krullen van de parmezaanse kaas te maken.

Zet een koekenpan op hoog vuur en doe er een klontje boter in. Dep de biefstuk droog en bestrooi alle kanten met peper en zout.

Leg het vlees in de pan en bak ongeveer 2 minuten aan elke kant. Mocht je de biefstuk liever iets meer gegaard hebben, laat hem dan nog eventjes in de pan liggen.

Leg de biefstukjes op een bord en dek goed af met aluminium folie.

Doe ondertussen de uien in dezelfde pan en bak deze tot ze zacht zijn. Zet het vuur iets lager, als ze te hard gaan. Blus de pan af met een scheut balsamicoazijn en voeg de kappertjes toe. Laat dit nog een paar minuten op het vuur staan.

Snij de ciabatta doormidden en bestrijk de onderste helft royaal met truffelmayonaise. Verdeel vervolgens het uimengsel er over.

Pak de biefstuk uit en snij in dunne plakjes. Leg de plakjes biefstuk op het brood en daarna een laagje rucola. Maak het af met de krullen van parmezaanse kaas.

Leg de bovenkant van het brood er op en snij het brood in 4 stukken.

Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s