Geroosterde wortels met knoflook

on

Het perfecte bijgerecht, geroosterde wortels met knoflook en kruiden.

Waarom is dit het perfecte bijgerecht? Nou dat zullen we je vertellen. Ten eerste omdat je er weinig aan hoeft voor te bereiden, ten tweede omdat het er heel mooi uit ziet op het bord, ten derde omdat het bijna overal bij past en last but not least, omdat ze verrukkelijk zijn!

Ingrediënten

  • 2 bossen bospenen
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el suiker
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak de wortels goed schoon en leg ze op een bakplaat, die bekleed is met bakpapier.

Pers de tenen knoflook uit, boven de wortels. Doe vervolgens de olie, de suiker en de oregano er bij. Voeg tot slot zout en peper naar smaak toe.

Hussel alles goed door, zodat alle wortels bedekt zijn met een beetje olie. Dit gaat het makkelijkst met je handen! Spreid de wortels over de bakplaat, zodat alles gelijk gaar kan worden.

Plaats de bakplaat in de oven en bak tot de wortels zacht en goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 30 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s