Quiche met spinazie en oude kaas

on

Weer zo’n recept dat per ongeluk ontstaan is, maar zeker voor herhaling vatbaar is. Alles in huis gehaald voor een quiche, maar geen bladerdeeg in huis… wel croissantdeeg in huis.

Dus dachten we: “laten we het eens proberen.”

Het resultaat: een super smakelijke quiche, met een heerlijke korst.

Ingrediënten

  • Blik croissantdeeg (6 grote)
  • 300 gr spinazie
  • 3 eieren
  • 125 gr creme fraiche
  • 150 gr geraspte oude kaas
  • 150 gr champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 paprika
  • 3 el paneermeel
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een quichevorm of springvorm met het croissantdeeg. Druk eventuele gaatjes goed dicht. Verdeel het paneermeel over de bodem en zet het weg, totdat je het weer nodig hebt.

Snij de ui en paprika in blokjes en hak de knoflook heel fijn. Maak de champignons schoon en hak in plakjes.

Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en doe er 2 el olie in. Doe de spinazie er bij en bak ongeveer 3 minuten, totdat het geslonken is. Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken.

Doe in, dezelfde, pan weer een scheutje olie en fruit de ui en knoflook een paar minuten aan. Voeg vervolgens de paprika en champignons toe en bak een minuut of 8 mee.

Meng ondertussen, in een kom, de eieren en de creme fraiche. Breng op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden.

Voeg de uitgelekte spinazie en de andere groente bij het eimengsel en schep goed om. Voeg ongeveer de helft van de kaas toe en schep weer goed door, zodat alles goed gemengd is.

Verdeel de vulling over de met deeg bekleedde vorm en verdeel de rest van de geraspte kaas over de bovenkant van de quiche.

Zet de quiche in de oven en bak hem in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Als de randen te donker worden, leg er dan een stukje folie over heen.

Het leuke van dit recept is dat je er eindeloos mee kan variëren! Vervang bijvoorbeeld de spinazie voor voorgekookte broccoli, voeg blokjes chorizo toe, vervang een deel van de kaas voor gorgonzola of mozzeralla, je kunt hier echt alle kanten mee op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s