Langzaam gegaarde zalm met dragonsaus

on

Dit recept is per ongeluk ontstaan, maar wat een feestelijk recept is het geworden. We hadden maar 1 oven tot onze beschikking en die stond op 100 °C, ook waren we van plan om Beanaissesaus te maken maar die schoot in de schift. Dus improviseren maar!

Met als resultaat een heerlijk sappig stukje zalm, met een frisse saus van Griekse yoghurt, mayonaise en dragon.

Ingrediënten

  • 400 gr zalmfilet
  • Viskruiden
  • 3 el mayonaise
  • 3 el griekse yoghurt
  • Zout en peper
  • 2 el gehakte verse dragon

Bereiding

Verwarm de oven voor op 100 °C en leg een groot stuk aluminiumfolie klaar.

Dep de zalm droog en kruid goed met de viskruiden.

Leg de zalm in de folie en vouw de folie goed dicht. Leg de zalm in de oven en bak in ongeveer 20 minuten gaar. De kerntemperatuur moet ongeveer 50 °C zijn.

Meng ondertussen in een schaal de mayonaise, de Griekse yoghurt en de gehakte dragon. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de zalm in 4 gelijke stukken en leg ze op de bordjes. Doe er een flinke lepel van de saus bij.

Om het gerechtje wat feestelijker te maken kan je nog wat kappertjes, schijfje citroen of bijvoorbeeld peulenscheutjes op de bordjes er bij leggen.

Smullen maar.

Laat ons weten wat je van het recept vindt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s