Yakisoba noedels

on

Een keer geen zin in kant-en-klare woksaus, maar wel snel een wokgerecht op tafel hebben? Dan is dit recept ideaal, vol met groente en oosterse smaken.

Ingrediënten
4 personen

  • 1/2 chinese kool
  • eiernoedels
  • 1/2 paksoi
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 1 cm gember (fijn geraspt)
  • 1 knoflookteen
  • 1/2 rode peper
  • plantaardige olie

Voor de yakisoba saus

  • 3 el sojasaus
  • 3 el worchestersaus
  • 2 el ketchup
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 1 el oestersaus

Bereiding

Een wokmaaltijd is zo klaar, maar om alles snel in de pan te krijgen is het handig om alles van te voren te snijden en klaar te zetten. Daar beginnen we dan ook mee.

Snijd de knoflook in dunne plakjes en de ui en rode peper in dunne ringen. De chinese kool en winterpeen snijd je in dunne reepjes. Als laatste snijd je de paksoi in stukken van ongeveer 1 cm breed.

Zet ondertussen een pan met water op het vuur.

Voor de Yakisobasaus meng je alle ingredienten in een kom.

Zet een wokpan op hoog vuur en voeg wat olie toe. Wok eerst de ui, rode peper, gember en knoflook, voeg hierna de chinese kool, winterpeen en paksoi toe en wok dit 5 minuten mee totdat de groente zacht wordt. Kook ondertussen de noedels (volgens de verpakking).

Voeg nu de yakisobasaus toe aan de groente en laat dit kort op het vuur staan. Giet ondertussen de noedels af en voeg toe aan de groente. Meng alles door elkaar en het is klaar om op te dienen.

Eet smakelijk!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s