Chicken Yakitori

Chicken Yakitori zijn malse, sappige kipspiesjes die eigenlijk overal lekker bij zijn. Ditmaal gecombineerd met yakisoba noedels.

 

Ingrediënten
4 personen

  • 500 gram kippendijen
  • bosje lente ui
  • 1 rode peper
  • Sesamzaadjes
  • plantaardige olie
  • sateprikkers

Voor de yakitori saus

  • 1 dl sojasaus
  • 1 dl sake
  • 1 dl mirin
  • 2 cm gember
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker

Bereiding

Begin met de saus, voeg alle ingredienten samen in een steelpannetje en zet op middelhoog vuur. Laat de saus 15 minuten zachtjes inkoken totdat de saus wat stroperiger is geworden. Haal van het vuur en zet apart.

Snijd de kippendijen in stukken van ongeveer 2 cm, doe hetzelfde met de lente uien.

Rijg nu om en om de kippendijen en lente uien aan de sateprikkers. Zet ondertussen de een grillpan op hoog vuur en laat deze goed heet worden.

Besprenkel de spiesjes met olie zodat ze niet aan de plan vastplakken en leg ze in de grillpan. Bestrijk de stokjes bij het draaien met de saus. Keer regelmatig totdat de kip gaar is.

 

Serveer de spiesjes met rode peper, sesamzaadjes en de overgebleven saus.

Enjoy!

Geef een reactie