Crème Brûlée

Het toetje dat iedereen lekker vindt en altijd een succesnummer is; Crème Brûlée. Zo ook tijdens onze kerst! En eerlijk is eerlijk, dit was de lekkerste die we ooit hebben gemaakt.

Ingrediënten

  • 2 vanillestokjes
  • 2,5 dl volle melk
  • 5 eidooiers
  • 70 gr fijne kristalsuiker
  • 2,5 dl slagroom
  • Geraspte schil van 1 limoen
  • 100 gr basterdsuiker (voor afwerking)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 100°C.

Splijt de vanillestokjes en schraap met de punt van een mesje het merg er uit.

Schenk de melk in een steelpan, voeg het merg toe en breng op middelhoog vuur aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat even staan.

Doe de eidooiers in een kom en voeg al kloppend de suiker toe. Klop tot de suiker is opgelost, het mengsel hoeft niet bleek te worden.

Schenk de koude room over het eimengsel en klop het glad met een garde.

Voeg vervolgens de vanillemelk al kloppend toe.

Leg wat citroenrasp op de bodem van de schaaltjes en verdeel de creme over de schaaltjes. Zet de schaaltjes in een ovenschaal en giet wat water in de schaal. Tot ongeveer de helft van de schaaltjes. Het water mag niet in de schaaltjes terecht komen.

Zet de grote ovenschaal in de oven en bak voor ongeveer 1 uur en 15 minuten. De crème is gaar als deze nog een heel klein beetje trilt. Laat de créme volledig afkoelen.

Strooi wat basterdsuiker over de afgekoelde crème.

Brand de suiker met een brander of zet ze heel kort onder een hele hete grill.

Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s