Biefstuk met parmezaanse kaas en ruccola

on

Dit recept is een goed voorbeeld van: a little goes a long way.

Met een paar simpele ingrediënten kan je iets spectaculairs op tafel zetten.

Biefstuk met parmezaanse kaas, ruccola en balsamicoazijn. Een klassieke combinatie en dat is niet voor niets.

Ingrediënten

  • 2 biefstukken (van goede kwaliteit)
  • 1 stukje parmezaanse kaas
  • Ruccola
  • Balsamicoazijn
  • Zout en peper
  • Archideolie
  • Olijfolie

Bereiding

Haal het vlees ongeveer 30 voordat je gaat koken uit de koelkast.

Zet een koekenpan op hoog vuur en verwarm er 2 el archideolie in.

Bestrooi de biefstuk met peper en zout en leg ze in de hete pan.

Bak de biefstuk steeds een minuut en draai dan om. Net zo lang dat deze de gewenste garing heeft. Voor een medium biefstukje heb je ongeveer 4 minuten per kant nodig.

Haal de biefstuk uit de pan en doe deze in aluminiumfolie en laat rusten.

Leg ondertussen de ruccola op een groot bord en doe hier wat olijfolie en balsamicoazijn overheen. Schaaf plakken van de parmezaanse kaas en strooi dit over de ruccola.

Haal het vlees uit de folie en snij in dunne plakken. Leg de plakken op het bord en breng nog extra op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s