Verse frieten

Zo afentoe is er niets lekkerders dan een patatje. En als je ze eenmaal zelf gemaakt hebt, wil je nooit meer anders. Deze frietjes zijn heerlijk knapperig en goudbruin van buiten en fluffy van binnen. Oke… het kost een beetje tijd, maar het is zeker niet moeilijk!

Ingrediënten en benodigdheden

  • 4 flinke kruimige aardappels
  • 3 liter archideolie
  • Grof zeezout
  • Grote pan om in te frituren
  • Thermometer
  • Vergiet
  • Schone theedoek
  • Keukenpapier

Bereiding

Boen de aardappels goed schoon en snij eventuele oneffenheden weg.

Snij frieten van de aardappels en leg ze in een kom met water. Dit is nodig om het overtollige zetmeel kwijt te raken, anders worden de frieten niet mooi knapperig. Spoel de frieten goed af en leg ze op een schone theedoek om uit te lekken. Dep ze goed droog.

Doe de olie in de pan en verwarm de olie tot 140 °C.

Doe de frieten in de olie en bak ongeveer 5 minuten.

Laat de frieten uit lekken in een met keukenpapier bekleedde vergiet. Laat ze helemaal afkoelen.

Verwarm de olie opnieuw, dit keer tot 185 °C. Bak de frieten opnieuw, dit keer 7 a 8 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

Doe de frieten opnieuw in een met keukenpapier bekleedde vergiet en laat het overtollig vet er af lopen.

Breng de frieten op smaak met een flinke snuf zout.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s