Hachee

Zo aan het einde van de zomer kijken we allemaal stiekem een beetje uit naar de herfst. Niets zo lekker na een koude dag dan een goede stoofpot. Bijvoorbeeld deze hachee! Hij gaat uitstekend samen met gekookte aardappels en rode kool, maar ook heerlijk met frieten. Bekijk hier ons recept voor verse frieten.

Ingrediënten

  • 750 gr runderlappen
  • 30 gr boter
  • 2 uien
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 2 el bloem
  • 2 el balsamicoazijn
  • 400 ml vleesbouillon
  • 5 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • Zout en peper

Bereiding

Snij het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm en bestrooi met zout en peper.

Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in 5 minuten rondom bruin.

Pel ondertussen de ui en snij in grove stukken. Voeg de ui en het suiker toe aan de pan en bak ongeveer 10 minuten mee op laag vuur. Voeg de bloem toe en schep goed door.

Voeg de balsamico, de kruidnagels, de laurierblaadjes en de bouillon. Breng het geheel an de kook en zet dan het vuur weer lager. Doe een deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 3 uur sudderen. De stoof is goed, als het vlees boterzacht is. Haal de deksel van de pan en laat nog een half uurtje staan. Breng op smaak met peper en zout.

Is de saus te dik? Voeg dan wat water toe.

Is de saus te dun? Voeg dan een beetje opgeloste maizena toe.

Vergeet je gasten niet te waarschuwen voor de kruidnagels en laurierblaadjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s