Kipnuggets

on

Zelf echte kipnuggets maken, is veel makkelijker dan je misschien denkt. Door het gebruik van de yoghurt en de panko, blijven de nuggets super sappig tijdens het bakken. Hierdoor zijn ze veel lekkerder dan wanneer ze uit het vriesvak van de supermarkt komen.

Ook heb je gegarandeerd succes bij de (grote) kinderen!

Ingrediënten

  • 50 gr bloem
  • 3 el yoghurt
  • 3 el water
  • 1 ei
  • 2 kipfilets
  • 100 gr Panko broodkruim
  • Paprikapoeder
  • Zout en peper
  • Zonnebloemolie

Bereiding

Doe de bloem, een tl zout, een tl paprikapoeder en een snuf peper in een kom. Roer de yoghurt en het water hier door heen. Voeg vervolgens het ei toe en meng tot een glas beslag.

Snij de kip in stukken, zo groot als een kipnugget. Zorg dat ze allemaal even groot zijn. Doe het broodkruim in een apart kommetje. Haal de stukjes kip eerst door het beslag en vervolgens door het broodkruim. Zorg dat de kip goed bedekt is met het broodkruim.

De kipnuggets zijn nu klaar ok gebakken te worden. Zet een pan op middelhoog vuur en doe hier een laagje zonnebloemolie in. Gebruik geen olijfolie om te bakken, dit geeft te veel smaak af.

Bak de nuggets in ongeveer 5 minuten gaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s