Broodje Surinaamse kip

Surinaams streetfood op zijn best! Malse kip op een knapperig broodje. Het duurt maar 20 minuten om te maken, maar dat zegt niets over de smaak.

Ingrediënten

  • 2 pistoletjes
  • 1 kipfilet
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el ketchup
  • 1 tl piment
  • Olie
  • Azijn
  • Zout en peper

Bereiding

Zet een kookpan op het vuur en doe de kip er in. Giet er ruim water over heen en breng aan de kook. Wanneer het water kookt, zet je het vuur lager en laat de kip in ongeveer 15 minuten gaar koken.

Snij ondertussen de ui in fijne ringen en snij de peper en de knoflook fijn. Snij de paprika in dunne reepjes en de komkommer in plakjes.

Meng in een schaal 2 el olijfolie en 1 el azijn. Doe hier de komkommer en de paprika in en laat dit even marineren.

Wanneer de kip gaar is mag deze uit de pan gehaald worden. Dep de kip droog en trek, met twee vorken, het vlees uit elkaar.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier 2 el olie in.

Doe de uien, de knoflook en de peper in de pan en voeg een tl piment toe. Bak dit ongeveer 3 minuten. Voeg dan de ketjap, de ketchup en een scheutje water toe. Bak dit nog eens 2 minuten en doe dan de kip in de pan er bij. Breng op smaak met zout en peper.

Snij de pistoletjes open en doe hier wat van de komkommer en paprika op. Vervolgend mag de kip erbij.

Dit broodje is heerlijk voor de lunch of als avondeten met een frisse salade er bij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s