Pompoensoep

Dit hartverwarmende soepje is perfect voor op de koude herfstdagen. Hij is heel eenvoudig te maken en staat binnen een half uur op tafel. Door de pompoen heeft deze soep een mooie zalvige structuur.

Ingrediënten

  • 2 pompoenen
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 ltr water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • Zout en peper
  • Olie
  • Creme fraiche

Bereiding

Halveer de pompoenen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 2 cm.

Snijd de ui in parten en de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

Verhit wat olie in een pan. Fruit de ui, knoflook en rode peper, kerriepoeder en de komijn op middelhoog vuur, voor ongeveer 5 minuutjes.

Voeg de pompoen toe en bak nog eens 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten zachtjes koken.

Test met een vork of de pompoen goed gaar is.

Wanneer de pompoen gaar is mag de pan van het vuur en kan je de soep glad mixen met een staafmixer. Je kan de soep ook in de blender doen, zorg er dan wel voor dat de soep goed afgekoeld is!

Breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel een scheutje tabasco.

Doe de soep in kommen en serveer de soep met een dot creme fraiche.

Eet smakelijk!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s