Preisoep met mosterd

Heerlijke soep voor de lunch of als avondeten. Weinig ingrediënten, heel veel smaak!

INGREDIËNTEN

voor 3-4 personen

  • 5 kleine preien
  • 1 aardappel (optioneel)
  • 1 liter water
  • kippenbouillonblokjes
  • Grove mosterd
  • Yogurt
  • peper & zout

BEREIDING

Gebruik alleen het witte en lichtgroene gedeelte van de prei. Schil de aardappel. Snijd zowel de prei als de aardappel in stukken van ongeveer een centimeter dik.

Zet een pan op middelhoog vuur en fruit de groente in een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Kook het geheel totdat de groente geslonken is.

Voeg het water en 2 bouillonblokjes toe en zet het vuur lager. Laat de soep 15 a 20 minuten zachtjes koken.

Wanneer de groente helemaal gaar is, haal je de soep van het vuur en met een staafmixer pureer je het tot een gladde soep.

Voeg 2 grote eetlepels grove mosterd toe en klaar is deze heerlijke soep.

Om de soep extra lekker te maken voeg je bij het opdienen en lepel yoghurt toe.

Binnen een half uur een heerlijke soep op tafel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s