Vietnamese banh mi

Dit is nou echt zo’n gerecht voor als je eens wat anders wilt eten dan aardappels, groente en vlees.

Een broodje bal, met een knipoog naar Azië.

Ingrediënten

  • 2 el mayonaise
  • 2 grote kruimige aardappels
  • 50 ml chilisaus
  • Een halve komkommer
  • 1 wortel
  • 2 el peterselie
  • 300 gr varkensgehakt
  • 2 baguettes
  • 1 limoen
  • 4 lenteuien
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd het witte deel van de lenteui in kleine stukjes, snijd het groene deel in ringetjes. Snij de aardappels in partjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Hussel ze om met 2 el olijfolie en peper en zout en bak in 20 minuten gaar en goudbruin in de oven.

Kneed het gehakt met de chilisaus en de gehakte bosui, breng op smaak met peper en zout.

Portioneer met een eetlepel het gehaktmengsel in gelijke delen en rol er met natte handen balletjes van. Leg ze in een ovenschaal. Bak de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten gaar in de oven. Doe nu ook de baguettes in de oven om ze af te bakken.

Schil de wortels en rasp deze grof, snijd de komkommer in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn.

Rasp de limoenschil fijn en halveer de limoen. Pers een helft uit, snijd de andere helft in partjes. Roer de limoenrasp en 1 a 2 tl limoensap door de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de broodjes open en besmeer ze met ee limoen-mayo. Beleg naar wens met komkommerplakjes, de geraspte wortel, de peterselie ,de lenteuiringen en de gehaktballetjes. Knijp er eventueel een limoenpartje over uit.

Serveer met de aardappelwedges.

Smullen maar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s