Bataat stamp

Ingrediënten 
- 3 grote zoete aardappels (bataat)
- 2 pastinaak
- 100 gram baby spinazie
- 100 gram chorizo
- 1 rode ui
- 50 gram pijnboompitten
- 100 gram feta
- Zout & Peper
- Olijfolie

Bereiden

Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Je hebt ook een
klein pannetje nodig, zet deze op een laag vuurtje.
Maak de zoete aardappel en pastinaak schoon en snijd in stukken. 
Doe de groente in de pan en kook in ongeveer 10 a 15 minuten gaar.
Rooster de pijnboompitten in de andere pan totdat ze goudbruin zijn.
Wanneer ze klaar zijn, zet je ze apart.

Snijd de ui in fijne ringen en voeg aan de pan een scheutje olijfolie
toe. Bak de uien op lage temperatuur tot ze zacht zijn. Ondertussen
snij je de chorizo in klein blokjes, zodra de uien klaar zijn haal je
ze uit de pan en voeg je de chorizo toe. Bak de chorizo krokant en
laat uitlekken op een keukenpapiertje. Verkruimel de feta. 

Giet de bataat en pastinaak af en bewaar wat kookvocht. Stamp het
geheel fijn en voeg de spinazie, chorizo, pijnboompitten, feta en
gekarameliseerde uien toe. 

Garneer de stamppot met extra feta en pijnboompitten. Wil je het
echt lekker maken? Serveer er dan een worst van Brandt & Levie bij. 

Eet Smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s