Bagels

Ingrediënten  – 500 gr tarwebloem – 200 gr water van 20°C – 100 gr vloeibare zuurdesem – 5 gr gedroogde gist, opgelost in een eetlepel lauw water – 10 gr zout – 20 gr suiker – 1 ei – 25 gr roomboter op kamertemperatuur

Bereiden

Machinaal kneden
Doe de bloem, het water, de zuurdesem, gist, het zout, de suiker 
en het ei in de mengkom. Meng alles 4 minuten op lage snelheid en 
daarna 6 minuten op hoge snelheid. Voeg 3 minuten voor het einde 
de boter toe.

Met de hand kneden
Stort de bloem op het aanrecht of in een grote kom en maak een kuil 
in het midden. Doe de helft van het water, de zuurdesem, gust, het 
zout, de suiker en het ei er in. Meng alles met je handen. 
Giet de rest van het water er bij en meng alles tot het meel volledig
is opgenomen. Voeg de boter toe en kneed het deeg tot het glad en 
soepel is.

Vorm een bal van het deeg en dek hem af met een theedoek. 
Laat het deeg 1 uur rijzen toe het in volume toegenomen is.

Bestuif het werkblad met bloem en het deeg er op. Druk het deeg 
plat en rol het licht uit. Verdeel het deeg in gelijke stukken van 
ongeveer 100 gram.

Rol de stukken deeg uit onder je handen tot mooie ronde bollen. 
Druk met je vinger een gat in het midden van een bol en maak het 
gat geleidelijk groter. Laat de stukken deeg nog 30 minuten rijzen 
onder een theedoek.

Breng water aan de kook in een grote pan. Zodra het water kookt, 
zet je het vuur iets lager zodat het water rustig borrelt. 
Laat de bagels er 1 voor 1 in zakken met een schuimspaan. 
Pocheer ze 1,5 minuut, draai ze daarna om en pocheer ze nog 
1,5 minuut. Laat de bagels goed uitlekken op een rekje boven 
de gootsteen.

Als ze uitgelekt zijn verplaats je de bagels op een bakplaat, 
bekleed met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 200°C en een lege bakplaat of ovenschaal 
onder in de oven. Giet vlak voordat de bagels de oven in gaan 50 ml 
water over de lege bakplaat. Hierdoor krijg je stoom in de oven en 
dat zorgt ervoor dat de bagels een heerlijk knapperig korstje 
krijgen. 

Bak de bagels in ongeveer 15 minuten gaar.

Heel veel plezier met het maken van deze bagels. 
Ze zijn echt heerlijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s